Kazma Kürek Modası



Güzellik kaygısı, insanın evriminin itici güçlerinden desek abartmış olur muyuz?

Cinsel seçilimin asıl aradığı güzellik değil elbet; verimli döl, yeni nesili sağlıkla taşıyabilecek beden arayışı ve benzeri itkiler. Bununla ilintili olarak "tercih edilme" halini "güzellik" kavramıyla koşut değerlendirmek yanlış sayılmaz.

Güzellik kaygısı kadar eski bir olgu tabii ki "güzellik algısı". Çağların ihtiyaçlarına göre değişen arayışlar, güzelliğin tanımını ve ifadesini değiştiregelmiş.

İster seçilim hedefli olsun, isterse de felsefi ya da şairane bir estetik arayışı, "güzellik" olgusu geçmişte de günümüzde de çoğumuz için mesele. (Fotoğrafta gördüğünüz Helenistik Dönem'den kalan bu mezar buluntusu, bu meselenin gayet derin bir mesele olduğunun mütevazı bir örneği sadece.)

Atalarımızın ve gündelik yaşantının bu kaygılarından azade yaşamıyorum ben de elbet. Kendime göre estetik anlayışım, arayışım var. Hem habitata hem insana dair...

Hatta beklentilerim de var!

Misal:

2024'ten beklentilerimin başında, nasıl da hızla yayıldığını anlayamadığım "kazma-kürek model" tırnak modasının bir an önce tarihe gömülmesi geliyor. 

Çok fena arkadaş ya! 

Kimselere kıyıp da örnek göstermelik fotoğraf bile koyamadım. 

Tırnak sanatının ikonlarına, tırnak modasının yaratıcılarına sesleniyorum buradan: 
Lütfen şu işin azalarak değil, aniden bitmesine ön ayak olun şekerim!

Bugün de böyle...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Merhaba

Eli Penseli Kız Kardeşlerim

Yara ve Işık