Zamanda Yolculuk Bile Yapılamıyor


Zamanda yolculuk sorununun çözülemediği yirmi birinci yüzyılın teknolojisini neyleyim?

Şu fotoğraftaki ana gitmek büyük arzum. Fotoğraf elbet bir film setinden. Zeki Müren ve Belgin Doruk'un baş rolde olduğu ve karakter oyuncularının yine her zamanki gibi efsane isimler olduğu "Hep O Şarkı" adlı Atıf Yılmaz filmi. 1965... Bu sahneyi Zeki Müren, Avni Dilligil'le paylaşmış. Okuduğu şarkı Veda. Muhayyerkürdi...

Epey eski bir söyleşisinde, İlber Ortaylı'nın 1950'lerin çok sıkıcı bir dönem olduğundan şikayet ettiğini anımsıyorum. Muhakkak ki çağdaşlarına ziyadesiyle bozulmuş gelen o günlerin İstanbul'unu ise -sürekli değilse de- arada bir yaşayabilmeyi isterdim ben!

Şöyle yılda birkaç sefer, mesela diyelim ki erguvan zamanı 1958 Boğaziçi'sine birkaç günlüğüne gidip gelmek. Ya da ıhlamur zamanı 1952 ya da olmadı 1965 Beşiktaş'ında bir hafta geçirmek. Mesela, mesela deniz mevsiminde bir iki gün 1957 Moda'sında iki gün, Burgaz'ında üç gün denize girmek. Eh zamanda yolculuk imkanı varken, tüm mevsimlerin yüzyıllarını da kolaçan etmek mesela! Sonra yine internet çağında yaşamaya devam etmek.

Fena mı olurdu?

Şahane olurdu.

Olurdu bence.

Bugün de böyle...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Merhaba

Eli Penseli Kız Kardeşlerim

Yara ve Işık